[== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==] == HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK ==
     Home      News      Entertainment      Services
  .

 
Quick Find :

logo RUBRIQUE 378

Euphony 24 Hours of Zolder
26/27 August 2006

 
  FINISH (nl)
  FINISH (fr)
  Namiddag
  Debut d’apres-midi
  Zondag morgen
  Dimanche matin
  Nacht sfeer
  Ambiance nuit
  Begin van de nacht
  Tombee de la nuit
  Eerste gebeurtemissen
  Premiers faits de course
  Point 13h00
  Team HIBN.TV
  Onboard Seat Leon Cupra (nl)
  Onboard Seat Leon Cupra (fr)
  Grid & Start (nl)
  Grid & Start (fr)
  BMW 1.20d
  Equipages en Action
  Teams in Actie
  FINAL RESULTS
  Photo Gallery Team HIBN.TV
  Zeer positief resultaat voor JMT RACING in de 24 Uren van Zolder
  Resultat plus que positif pour JMT RACING lors des 24 heures de Zolder
  Deuxieme victoire consecutive pour la Corvette SRT aux Euphony 24 Heures de Zolder
  Second win in a row for SRT in the 24 Hours of Zolder
  Kevers wint 3de wedstrijd op rij Leider Van den Plas moet inleveren
  CONCOURS HIBN.TV
  Winst voor familie Raus Leider Servranckx diept voorsprong verder uit
  Warm Up : GLPK devant !
  GLPK Snelste in warm-up
  Pole for SRT after ultimate jump of Soulet
  La pole pour la Corvette SRT apres l’ultime jump de Soulet
  Pole voor SRT-Corvette na ultieme jump van Soulet
  SRT pakt de pole!
  Volg de wedstrijd integraal & rechtstreeks via HIBN.TV !
  Suivez la course en direct integral sur HIBN.TV !
  Anthony Kumpen goes for new record
  Promo
  Entry List
  Anthony Kumpen gaat voor nieuw record
  Anthony Kumpen pour un record de plus!
  Tony Kevers opnieuw favoriet Leider Van den Plas krijgt oppositie van merkgenoten
  Spannende tweede seizoenshelft
  Timing
  LIVE BROADCASTING
  Official Website

    

  

2de zege op rij voor SRT-Corvette in Euphony 24 Hours of Zolder

 
 

Zoals we reeds schreven in ons persbericht na de trainingen kregen we zéér spannende en interessante chronosessies. Vooral het feit de dat jonge Maxime Soulet tijdens zijn maidentrip op de SRT-Corvette de chrono van GLPK met 1/1000 van een seconde of minder dan 5 cm. scherper stelde, was opmerkelijk. Ook Guino Kenis liet in Klasse 2 zien wat de Mosler waard is. Hij was een fractie sneller dan de Porsche Van Penders-Lamot. Belgium Racing zette met de Ultima de snelste chrono op de tabellen in Klasse 3, maar ook First Motorsport deed flink zijn duit in het zakje door met de Porsche GT3 Supercup een zéér sterke 1’36”89 te klokken. De Klasse 4 of de gastklasse werd overheerst door het dreamteam Duval-Saelens-Cracco-Jonckheere.

Klokslag 17u. werd de 28ste editie van de Euphony 24 Hours of Zolder op gang geschoten. Meteen nam Marc Duez in de SRT-Corvette het commando in handen voor het exemplaar van GLPK met Anthony Kumpen en de Marcos van Marc Goossens. Op de vooravond van de wedstrijd vertrouwde Eurotech-baas Wim Noorman ons toe dat hij tijdens de Zolderse etmaalrace niets te winnen of te verliezen had. “Het trio Goossens-Van Dongen-Euser krijgt carte blanche en ze zullen er vanaf de eerste meter vol tegenaan gaan. Indien de Corvettes er een andere strategie op nahouden, zullen ze moeten volgen.” En zo geschiedde het. Al in de tweede ronde werd de SRT-Corvette voorbijgefietst door de GLPK-Corvette en de Marcos. Kumpen koos het hazenpad terwijl Duez, die er duidelijk een andere strategie opnahield, in de buurt bleef van de Marcos. Na drie uren wedstrijd en de eerste pilotenwissels kwam SRT terug op de tweede plaats. De GLPK-Corvette won de twee tussensprints na 6 en 12 uren wedstrijd. Even later sloeg het noodlot echter toe voor het team uit Hasselt toen ze iets na halfkoers de schakelbak moesten vervangen. Een klein uur ging verloren waardoor ze terugvielen naar de derde plaats. De SRT-Corvette en de Eurotech-Marcos bleven vrij van grote problemen en zodoende kon GLPK onmogelijk de opgelopen achterstand nog overbruggen. Na de wedstrijd tapte Wim Noorman uit een ander vaatje. “We hebben het een beetje onderschat met drie piloten. De jongens deden een prima job en bleven jagen tot een halfuur voor het einde. Pas toen heb ik me neergelegd bij de tweede plaats. We moesten met drie piloten méér pitstops maken wat ons aardig wat tijd kostte. Met nog een snelle vierde piloot erbij hadden we de wedstrijd kunnen winnen”.

Ondanks een kleine aanrijding tussen Patrick Schreurs en Jos Menten in het prille wedstrijdbegin kon AD Sport zijn Porsche biturbo met Schreurs-Wauters-Wauters-Vanierschot nestelen op een mooie vierde plaats. Maar na vier uren wedstrijd moest het vlaggenschip van AD Sport definitief aan de kant met een gebroken versnellingsbak.

Naast AD Sport moest ook Mc Donald’s Racing Team en S&P Racing vroegtijdig de arena verlaten, waardoor er amper drie wagens uit Klasse 1 de finish haalden. Niet toevallig ook meteen de top 3 van het eindklassement. Door het feit dat GLPK de volle punten pakte na 6 en 12 uren wedstrijd verliezen ze amper 2 punten op SRT in de tussenstand. Maar dat is het verste van David Hart zijn zorgen.

“Ik kom altijd om te winnen en tracht telkens om zo snel mogelijk te fietsen. We weten dat de Corvette van Kumpen sneller is en wij normaliter rijden voor de 2de plaats. Het kampioenschap interesseert me eigenlijk niet. Ik heb me geamuseerd en na mijn demonstratie in de regen kreeg ik complimentjes. En daar is het me om te doen. Die voortdurende druk om te winnen hoort er niet bij. Uiteraard ben ik gelukkig met de overwinning. Daar doen we het ook voor. Maar we rijden wel met een lager budget dan GLPK. Op EuroSpeedway was het balen en kon ik me niet vinden in de set up van de wagen. Maar hier Op Zolder was de wagen gewoon perfect. Ook de andere piloten en vooral het SRT-team rond Patrick Selleslagh deden een prima job. Ik wil dan ook in de toekomst verder werken met SRT, maar méér dan waarschijnlijk zal ik andere horizonten gaan opzoeken”, aldus een overgelukkige David Hart.

In Klasse 2 kon Guino Kenis tijdens het wedstrijdbegin het potentieel tonen van de Mosler en hij reed rond in 4de stelling algemeen. Maar toen brak de gaskabel en was ook G&A op achtervolgen aangewezen. Meteen kon in Klasse 2 het steekspel beginnen tussen ProSpeed, GS Motorsport en de CEO-Porsches van Van Rossem-Maes-De Laet-Volleberg en het PSI-exemplaar van Bouvy-Menten-Belloc-Verbergt.

De PSI-Porsche RSR kwam vrij vroeg in de problemen door een aanrijding en problemen aan de koppeling, wiellager en versnellingsbak. Het snelle kwartet wist tot tweemaal terug te vechten richting kop, maar de laatste interventie was er teveel aan. De wagen stond in totaal een viertal uren in de pits. Gezien de rondetijden zat een ereplaats er dik in voor dit snelle viertal. De andere CEO-Porsche van Maes-Van Rossem-De Laet-Vollebergh reed een dijk van een wedstrijd en lag na halfkoers in 4de stelling algemeen en leidde de Klasse 2. Toen sloeg ook voor hen het noodlot toe. Tot tweemaal toe ging de koppeling stuk en moest CEO Racing uiteindelijk de handdoek werpen.

Ook ProSpeed kreeg zijn deel van de pechkoek met twee defecte cardans. Alleen de BMW V8 van Severich-Josten-Moore-Muytjens bleef probleemloos overeind. Het is ongelooflijk welke metamorfose deze wagen afgelopen winter heeft ondergaan. Het vroegere zorgenkind heeft er momenteel al een probleemloos seizoen opzitten en staat afgetekend aan de leiding in de tussenstand van Klasse 2.

De Mosler van G&A Racing met Kenis-Schuyboeck-Verheyen lukte na de problemen met de gaskabel een mooie remonte en stootte hierbij op het beresterke bastion van KS Motorsport dat met beide Silhouets een probleemloze wedstrijd afwerkte. In het wedstrijdslot werd het nog héél spannend toen Kenis in vierde stelling de ProSpeed-Porsche van Penders in het vizier kreeg. Penders moest normaliter nog een splash & dash uitvoeren, maar verkoos om het voetje te lichten. Zodoende kon de Mosler in de allerlaatste ronde nog doorschuiven richting podium waar hij werd opgewacht door de BMW V8 van GS Motorsport en de BMW Silhouet van KS Motorsport met Van Bellingen-Vandermaesen-Essers-Coens. Het tweede exemplaar van KS met Leyssens-Redant-Moonens-Lumbeeck werd 8ste algemeen en 5de in Klasse 2 voor de Porsche van de broers Thiers en Guy Van Mol die ook kostbare tijd verloren.

De ProSpeed-Porsche van Penders-Lamot-Jacobs-Dujardyn scoorde wel tweemaal vol tijden 6 en 12 uren, maar verliest een pak punten aan de finish. Dit betekent dat de BMW van Severich-Josten in de tussenstand nog eens drie punten verder uitloopt en momenteel over een bonus beschikt van 12 punten.

De broers Grouwels zijn de grootste verliezers door het feit dat ze uitvielen voor de eerste tussensprint en dus puntenloos huiswaarts keren. Ze zakken in de tussenstand van de derde naar de vijfde plaats terwijl ook CEO-Racing een plaats in de tussenstand moet toegeven op de BMW Silhouet van KS Motorsport met o.a. Van Bellingen aan het roer.

In Klasse 3 werd reeds tijdens de chronosessies een psychologische oorlog gevoerd en het materiaal zwaar op de proef gesteld om de snelste chrono op de tabellen te zetten. Daarbij werd geflirt met de limieten. Empsen toverde een 1’36”.068 uit de Ultima terwijl Haane (First Motorsport) met een chrono van 1’36”897 uit zijn mouw schudde. En jawel, we spreken hier wel over wagens uit de Klasse 3.

De toon was gezet en beide wagens waren dan ook de grootste kanshebbers op de overwinning en de titel. De Ultima begon aan de wedstrijd met 5 punten voorsprong op de Porsche van First Motorsport. Maar het waren wel de wagens van CEO-Racing en GS Motorsport die de eerste wedstrijduren voor de animatie zorgden. Pas tegen de eerste tussensprint na zes uren wedstrijd kwam First naar voor en scoorde vol. De Ultima kwam pas als 5de over de meet waardoor First al 4,5 punten goedmaakte en op een half puntje kwam van de virtuele leidersplaats in het kampioenschap. De Ultima verloor kostbare tijd door een afgebroken wiel en na 12 uren en de tweede tussensprint was opnieuw First Motorsport bij de pinken om de felbegeerde 10 punten te pakken. Door het tanksysteem en het daaraan gekoppelde tijdsverlies kregen we verschillende positiewissels waardoor ook NGT, Speedlover en GS Motorsport regelmatig als leider doorkwamen.

Bij Belgium Racing werd een tegenoffensief ingezet, maar de Ultima kreeg af te rekenen met een defecte trillingsdemper waardoor de wagen alleen op stationair toerental kon rijden. Finishen was dus de boodschap om de schade beperken.

Ook bij de andere teams uit Klasse 3 doken verschillende problemen op. Bij First hield men zijn hart vast omdat de versnellingsbak geblokkeerd zat in 4de versnelling. Maar aan de eindstreep hield het kwartet Haane-Meert-Van Delm-Werckx nog één ronde over op GS Motorsport met Van Loo-Thomas-De Coster-Broodcooren en twee ronden op NGT met Maton-van Campenhoudt-Bonnaerens-Colman.

Met de moed der wanhoop sukkelde de Ultima van Derdaele-Empsen-Verhoeven-De Wit over de meet op de 9de plaats. First pakt dus de volle pot en dit, gecombineerd met het magere resultaat van de snelle Ultima is voor Belgium Racing catastrofaal voor de tussenstand. Een drama voor Derdaele & co na hun demonstratie tijdens de 24 uren van 2005. De voorsprong van vijf punten werd na 24 uren wedstrijd omgebogen naar een achterstand van 19,5 punten. Indien First geen steken meer laat vallen, is de kampioen in Klasse 3 gekend. Ook het BonGou-trio Van Hover-Verhoeven-Mathot, NGT met Maton-Van Campenhoudt-Bonnaerens-Colman en GS Motorsport met Van Loo-Thomas-De Coster-Broodcooren doen een goede zaak in het kampioenschap. Ook de ex WTCC-BMW van Euroracing reed met Pampel-Joosen-Vroman-Geerinckx een mooie wedstrijd en eindigde op een eervolle 19de plaats algemeen. Het exemplaar van MSE met Beckers-Van Samang-Van Samang-Raes viel net buiten de prijzen.

In Klasse 4 kon Accent Racing Team met Duval-Saelens-Cracco-Jonckheere zijn favorietenrol niet inlossen. Ze verdwenen uit de wedstrijd met motorproblemen. Het hoogste trapje van het ereschavot was weggelegd voor de BonGou-Porsche 997 van Tavernier-Kersten-Langeberg-Hahn voor het Pino-exemplaar van de familie Dumarey en Van de Wauwer die véél tijd verloren met de koppeling. De JMT-BMW E36 van Notermans-Binet-Vercammen die als oudste wagen in het peloton een oerregelmatige wedstrijd afhaspelde, mocht het podium vervolledigen. De JMT Porsche biturbo van Coeckelbergs-Marshal-Van Roey-Van den Plas viel door technische problemen net buiten het podium in de gastklasse.

De maidentrip van de BMW 120d verliep voor de Daikin-amazones niet bepaald over rozen. Tijdens de eerste ronde was er al een probleem met een afgebroken gaspedaal. Iets voor halfkoers moest de mooie diesel dan definitief afhaken met een defecte koppeling van de stuurstang.

Circuit Zolder mocht afgelopen weekend 39.000 bezoekers verwelkomen. Iets minder dan vorig jaar, maar daar zullen de slechte weersvoorspellingen wel voor een groot stuk tussenzitten. Op een bui na op zondagmorgen bleef het droog en zelfs vrij warm. De afwezigen kregen dus eens temeer ongelijk.


 
== HIBN.TV - HARMONY INTERNET BROADCASTING NETWORK

 |  About us  |  Links  |  Copyright Notice  |  Site map  |

Copyright © 2006 HIBN.TV
Design & Hosting by
Harmony-Belgium - Powered by